Vannak, akik napi szinten több órát töltenek autózással, otthonról a munkahelyükre, majd vissza. Ilyenkor néha már úgy néz ki az autó, mint egy raktár, vagy akár egy ruhásszekrény. Van néhány olyan dolog, amit a szakértők szerint nem ajánlott az autóban tárolni hosszú időn keresztül.

Műanyag vizes palackok

Egy 2014-es tanulmány szerint, ha a műanyag hőhatásnak van kitéve, lebomolhat, és vegyi anyagok szivároghatnak ki a vízbe. Ráadásul a forró víz nem éppen jó ízű.

Ahelyett, hogy egy csomó műanyag palackot cipelnénk magunkkal, szerezzünk be egy-két alumínium palackot. Válasszunk egy olyan palackot, amelyet a folyadékok hidegen tartására terveztek. Az újrafelhasználható palackokkal hosszú távon pénzt takarítunk meg.

Élelmiszer

Még ha konzervről is van szó, soha ne tároljuk hosszabb időn keresztül az autóban. Ha olyan megfontolásból tartunk ételt a kocsiban, hogy legyen, ha valahol hosszabb időre elakadunk, akkor azt mindig gondosan csomagoljuk be, és időnként cseréljük frissre. Akár még a kártevőket is odavonzhatjuk az élelmiszerrel.

Elektronikai eszközök

A hő és az elektronika rossz kombináció. Egy közvetlen napfényben parkoló autó egy óra alatt elérheti akár a 60-70 fokot is. Soha ne tartsunk semmilyen elektromos eszközt az autóban, mert könnyen felrobban, károsodik. Sőt, az autó is inkább ki van téve a feltörés veszélyének, ha látható helyen van egy telefon vagy egy laptop.

Légpumpás palack

 

Hajlakkot, spray-t soha ne tartsunk az autóban, még akkor se, ha úgy gondoljuk, hogy szükségünk lehet rá. A melegben könnyen szétrobbanhat, főleg, ha a kesztyűtartóban tároljuk.

Levelek, számlák

Sokan, amikor kilépnek az ajtón, kiveszik a postaládából a fontos feladványokat és bedobják a kesztyűtartóba. Aztán hetekig keresik, hogy hová is tették, míg végül a fontos küldemény már idejét veszíti.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!