50 ezer szakemberre van szükség egy kiugró sikerágazatban.

Az egészségügyben is egyre fontosabb szerepet kaphat a jövőben az egészségügyi informatika, a betegszimulációs rendszerek. Világszerte 50 ezer szakemberre lesz a területen szükség az elkövetkező években. 

A páciens-fókuszú adatgyűjtés és az egészségügyi mobil applikációk mellett a mobilizált, webes platformra fejlesztett betegszimulációs szoftverek fejlődése rohamosan alakítja át az egészségügyet. Az orvosi tech profilú startup-ok és nagyvállalatok is egyre nagyobb súlyt képviselnek az ágazaton belül, hazai és nemzetközi piacon egyaránt.

Az informatikának egyre meghatározóbb szerepe van az orvosképzésben is. A különböző orvosi oktatószoftverek segítségével az orvosképzés egészen új minőségi szintet érhet el. Az orvostanhallgatók a betegszimulációkon keresztül szakmai tapasztalatot, rutint, gyakorlatot szereznek a gyógyításban, a betegek kezelésében, a páciensek felé irányuló kommunikációban. 

Az egészségügy és informatika összefonódása hatalmas szakember-igényt támaszt a munkaerőpiacon. Az elkövetkező 5 évben becslések szerint összesen ötvenezer szakemberre lesz szüksége a területnek, és várhatóan 20%-kal növekszik hamarosan az egészségügyi IT munkalehetőségek száma. 

Magyarországon Veszprém lett a betegszimulációs szoftverek fejlesztésének központja. “Az egészségügyi informatika, azon belül pedig a betegszimulációs szoftverfejlesztés nemcsak az egészségügy, de az informatikus szakma jövőjét is alapjaiban fogja meghatározni. Ez egy igazi sikerágazat: pályakezdőként hatalmas előny ezen a területen elindulni, és akár itt Veszprémben tapasztalatot szerezni” - nyilatkozta Német Gergely, a veszprémi CAE Healthcare ügyvezetője.
Forrás: HR Portal

► KÉRJÜK LÁJKOLD, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!